netkreds logo

Afskrift fra Nordjyske Stiftstidende, lørdag 19. august 2017:
Lydavis er reddet.
TILPASNING: Kultur- og fritidsudvalget skærer 1,8 million kroner i budgettet.
Af Lars Hofmeister - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
FREDERIKSHAVN: Der kan man bare se.
Her gik de fleste og troede, at lydavisen var et levn fra svundne tider, og af for eksempel svagtseende for længst har skaffet sig mere smarte måder at få nyheder serveret. Forkert!
For hver uge udgiver Frederikshavn Bibliotek en lydavis med artikler og notitser fra lokale aviser, og lydavisen er et tilbud til svagtseende, ordblinde og andre, der har svært ved at læse.
Nyhederne bliver læst op og indspillet på en slags cd, og herefter sendes skiven ud til de pågældende borgere.
Politikerne i kultur- og fritidsudvalget troede dog - som de fleste andre - at lydavisen var fortid.
Derfor besluttede udvalget at nedlægge lydavisen i forbindelse med det kommende budget, hvor der skal spares i alt 1,8 millioner kroner.

Men efter kultur- og fritidsudvalget har haft besparelserne ude i høring, har politikerne været nødt til at trække spareforslaget tilbage.
- Det har vist sig, at der stadig er mange borgere, der har glæde af lydavisen. Så derfor bevarer vi lydavisen og finder de 900.000 kroner på en anden måde, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget Mogens Brag (V).
Besparelserne skal blandt andet hentes fra et gammelt projekt omkring Banerslund-hallen, som kuldsejlede, og hvor man nu fjerner de 600.000 kroner, som var afsat til projektet.
Desuden spares der 300.000 kroner på administrationen på chefgangen, og Mogens Brag forsikrer, at besparelserne stort set ikke bliver mærkbart ude hos brugerne af kultur og fritid.